Træning og kost
17. maj 2012

Kylling med grøntsager i kokos cognacsuace

Opskriften på kylling i kokos cognacsuace indeholder ekstra mange grøntsager og er derfor et sundt og godt forslag til en sund aftensmad
Af: Magasinet Q
https://imgix.femina.dk/media/d475e67fa5bf4fbb8556ca06ec9535e0.jpg

Hvis du ikke lige har en flaske cognac stående,er der ingen grund til at købe en nu, bare fordi du skal bruge en skefuld cognac i saucen. Brug whisky eller rom i stedet, eller udelad spiritussen helt - så kan du bare kalde det for en kokos-lime-sauce.

Tips I stedet for en wok kan du bruge en dyb (sautere) pande.

Kylling og grøntsager i kokos-cognac-sauce:

  • 4 gulerødder
  • 2 gule peberfrugter
  • 250 g champignoner
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 spsk olie til stegning
  • 4 kyllingebrystfi leter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse kokosmælk
  • saft fra 1 limefrugt
  • ½ tsk tørrede chilifl ager
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk cognac

Tilbehør:

  • Ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
  • 2 limefrugter

KYLLING OG GRØNTSAGER I KOKOS-COGNAC-SAUCE

Tid: 30 minutter.
Antal personer: 4

1. Kog ris efter anvisningen på emballagen.

2. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde skiver på skrå. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Rens og halver champignonerne. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå.

3. Skær kyllingebrysterne i halve på langs. Steg dem i olie i en wok ved høj varme i 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Tilsæt kokosmælk, limesaft, chilifl ager, soja, ketchup og cognac, og bring retten i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad retten småkoge i 5 minutter.

4. Vend gulerødder, peberfrugt og champignoner i retten, og lad den småkoge i yderligere

5 minutter. Vend forårsløgene i retten til sidst. Smag til med salt, ketchup og evt. ekstra chilifl ager, og sluk straks for varmen.

5. Server retten med kogte ris og limefrugter skåret i både.

Opskrift på: Opskriften på: Broccoli frikadelle

Opskrift på: Helstegt kylling med citrusfrugter

Opskrift på: Paprika kylling med pikant salat

Læs også