Broccoli frikadeller med rød kartoffelsalat
Frikadeller er en god traditionel dansk ret som mange danske familier fortsat nyder godt af at spise.
Den klassiske frikadelle ret er dog ikke den mest sunde, og derfor giver vi dig her et lille tip til hvordan du kan lave sunde og velsmagende frikadeller på en og samme tid.
Tip til at lave sunde frikadeller
Prøv andre frikadelle opskrifter
Er du vild med frikadeller og vil du gerne prøve andre frikadelle varianter end den klassiske? Så kig med i listen herunder hvor vi henviser til andre gode frikadelle opskrifter på Q.dk
Opskrift på thailandske frikadeller
Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller
Opskrift på frikadeller med persille og hvidløg
Opskrift på fedtfattige kalkunfrikadeller
Opskrift på krydrede frikadeller
Har du børn i husstanden vil du sikkert vide, at det kan være svært at få dem til at spise bestemte typer grøntsager. Et tip til hvordan du kan kombinere en nem ret og en sund ret er f.eks. med en opskrift på broccoli frikadeller. I opskriften på broccoli frikadeller hakker du broccolien og blander det i frikadelle farsen.
Du kan også blande andre grøntsager end broccoli i frikadelle farsen. Prøv en anden gang at røre farsen med f.eks. revet gulerod, knoldselleri eller pastinak.
Opskrift på broccoli frikadeller med rød kartoffelsalat
Tid: 40 minutter.
Ovntid: 30 minutter.
Antal personer: 4
Ingredienser til Broccoli frikadeller med rød kartoffelsalat :
Broccoli frikadeller :
- 1/2 broccoli, ca. 175 g
- 1 løg
- 500 g hakket svinekød 3-7 %
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 2-3 spsk hvedemel
- ½ tsk stødt allehånde
- salt og friskkværnet peber
- olie til stegning
Rød kartoffelsalat :
- 1 kg små kartofler
- 1 bundt forårsløg
- 2 røde peberfrugter
- ½ bundt bredbladet persille
- 1 dl mayonnaise
- 2 spsk olivenolie
- saft fra ½ citron
- salt og friskkværnet peber
Tilberedning af broccoli frikadeller med rød kartoffelsalat
1. Start med kartoffelsalaten ved at koge kartoflerne i let saltet vand i ca. 15 minutter -indtil de er møre. Skyl herefter kartoflerne med koldt vand, og skær dem i tern.
2. Til broccoli frikadellerne starter du med at tænde ovnen på 200°. Skær broccoli i små buketter, overhæld dem med kogende vand i en skål, og lad dem trække i 2 minutter. Hæld vandet fra, og hak broccolien fint med en kniv.
3. Rør det hakkede svinekød sammen med løg, æg, mælk, hvedemel og allehånde, og krydr godt med salt og peber. Rør til sidst den hakkede broccoli i farsen.
4. Form farsen til frikadeller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie over dem, og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er flot gyldne.
5. Rød kartoffelsalat, fortsat: Pil løget, og hak det fi nt. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rens peberfrugter, og skær dem i små tern. Skyl og hak persillen.
6. Rør mayonnaise, olie, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing. Vend forsigtigt de kogte kartofl er sammen med forårsløg, peberfrugt, dressing og persille. Server som tilbehør til broccoli frikadellerne.