Mad
9. november 2012

Cremede rødbedesild

En super nem måde at lave ”hjemmelavede” sild på. Husk, at gammeldags modnede sild oftest er den bedste kvalitet og dem, der har både mest smag og bid. Sildene kan laves i op til 24 timer før brug. Opbevar dem i køleskab
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/jul/mad/2012/11/1245-julens-bedste-frokost/1245-julefrokost-roedbedesild-copy-2_0.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Cremede rødbedesild

200 g cremefraiche 38 %
1 tsk. dijonsennep
50 g fintrevet rødbede
1 æble i småbitte terninger
2 stilke bladselleri i tynde skiver
fintrevet peberrod, efter smag
2 glas gammeldags modnede hvide sild (400 g drænet vægt)
salt

PYNT:
æbler i tynde skiver
bladselleri i skiver
rødbede i super tynde skiver
revet peberrod

TILBEHØR:
rugbrød

Rør cremefraiche, sennep, rødbede, æble og bladselleri sammen, og smag til med salt. Tag sildene op af lagen, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær dem i mundrette stykker, og vend dem med dressingen. Lad sildene trække i mindst 30 minutter i køleskabet inden servering. Anret sildene med æble, bladselleri og rødbede, top med revet peberrod, og servér med rugbrød til.

TIP: Jeg har brugt bolsjebeder til anretningen. De ligner i sig selv en million. Lav tynde skiver på et mandolinjern eller på siden af dit rivejern. Lav strimler af bladselleri med en tyndskræller.

Læs også