Salat med mango og mozzarella opskrift
Foto: Jes Buusmann
Denne salat er inspireret af den italienske insalata caprese, som består af tomat, mozzarella og basilikum. Vi har tilføjet rucola, mango og parmaskinke, så salaten nu udgør et helt måltid. Den er parfekt til de varme sommer aftener og super nem og billig at lave. Lad tænderne løbe i vand over højtidens frugt og grønt og server med fornøjelse denne lækre sommer salat for dine gæster.
Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
Indgredienser til Salat med mango og mozzarella:
• 150 g rucola
• 6 tomater
• 1 moden mango
• 2 kugler frisk mozzarella
• 4 spsk. basilikumpesto
• saften af ½ citron
• 140 g parmaskinke
Tilbehør til salaten:
• 4 skiver groft brød
Sådan laver du din salat
1. Skyl og tør rucolaen og lad den dryppe af. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skræl mangoen og skær mangokødet i skiver. Skær mozzarellaen i skiver.
2. Rør pesto og citronsaft sammen.
3. Anret salaten på 4 tallerkener eller på et stort fad: Læg tomat, mango og mozzarella i lag, og læg rucola og parmaskinke i midten. Dryp med pestodressingen og server med groft brød til.
Prøv også disse lette og sommerlige salater: