Syltede sild
Foto: Anders Schønnemann
4 dl lys lagereddike
3 dl sukker
1 spsk. hvide peberkorn
2 tsk. dildfrø
2 laurbærblade
10-12 sildefileter
ENDVIDERE:
1 bundt radiser
1 bundt dild
lidt olie og eddike
rugbrød
Kog eddike, sukker, peberkorn, dildfrø og laurbærblade op i en gryde, til sukkeret er helt smeltet.
Klip finnerne af sildene, og tjek dem for store ben. Læg dem i et ovnfast fad, og hæld den varme lage over sildene. Sæt fadet i en 180° varm ovn i ca. 15 minutter. Tag sildene ud, og lad dem køle lidt. Film fadet til, og sæt sildene i køleskabet til næste dag.
Servér sildene med tynde skiver radiser og plukket dild vendt med lidt olie og eddike, og giv rugbrød til.
TIP: Som alternativ til rugbrød, kan du servere sildene med kartofler og cremefraiche.