5:2 Kuren opskrifter på nem morgenmad og aftensmad
5:2 Kuren er det seneste skud på stammen af kost trend der har taget Danmark med storm. Vi har tidligere skrevet om kostretningerne Stenalderkost, LCHF og Dukan Kuren, men nu er det 5:2 Kuren, der kort og godt handler om let faste 2 dage om ugen, der hitter.
Hvad går 5:2 Kuren ud på?
5:2 Kuren handler om let faste 2 dage om ugen, og hvordan man kan gøre det til en aktiv del af ens liv. Let faste gør mere end bare at give dig det ønskede vægttab, det giver på længere sigt også forbedret helbred og velvære.
Helt præcis handler let faste 2 dage om ugen om, at du i 2 usammenhængende dage hver uge, reducerer dit kalorieindtag kraftigt. 5:2 Kuren og let faste er ikke bare en slankekur, men skal ses som en livsstil der giver dig et sundt og langt liv.
> Læs også : Sådan kommer DU i gang med 5:2 Kuren
Opskrifter til 5:2 Kuren
I denne artikel giver vi dig 2 opskrifter til 5:2 Kuren på morgenmad og aftensmad. Begge opskrifter er simple, hurtige at lave, lave på kalorier og super lækre.
På de dage hvor du faster kan du dele dine indtag op i 2 måltider, f.eks. morgenmad og aftensmad. Som kvinde må du maksimalt indtage 600 kalorier på en faste dag, og derfor er det altså vigtigt at du tænker over hvad du spiser og ikke spilder det på mad der ikke mætter tilstrækkeligt.
> Læs mere om hvad du må spise med 5:2 Kuren
Morgenmad med 5:2 Kuren : Grapefrugt og æg
Samlet antal kalorier : 125
Ingredienser:
1 lille kogt æg (61 g, 90 kalorier)
1/2 grapefrugt (115 g, 35 kalorier)
Det er bevist, at æg til morgenmad holder dig mæt i rigtig lang tid pga. dets høje protein indhold. Derfor kan du med god grund spise et kogt æg om morgenen på dine faste dage. Det kogte æg kan du spise sammen med f.eks. en ½ grapefrugt for at få en smule friskt og sødt fra morgenstunden af.
Aftensmad til 5:2 kuren - Vegetarisk chiliret
Aftensmad behøver ikke være kedeligt, bare fordi du må indtage færre kalorier på dine faste dage end normalt. Det er denne lækre og nemme opskrift på vegetarisk chiliret et godt bud på!
Ingredienser:
- 1 fed hvidløg
- ½ stor rød chili
- 1 tsk olivenolie
- 1 nip stødt spidskommen
- 2 små hakkede hvide champignoner
- 200 g hakkede tomater
- 200 g kidneybønner
- 80 g kogte brune ris
Kalorier i alt: 496.
Sådan laver du vegetarisk chiliret
Steg 1 fed hakket hvidløg (3 kalorier) og ½ stor frisk rød chili uden frø og ribber og hakket (3 kalorier) i 1 tsk olivenolie (27 kalorier) i en gryde med slip let-belægning. Tilsæt 1 nip stødt spidskommen og 2 små hvide hakkede champignoner eller 1 stor hvid hakket champignon (20 g, 3 kalorier).
Lad det stege i 5 minutter og tilsæt vand, hvis det brænder fast. Tilsæt halvdelen af en dåse hakkede tomater med saft (200 g, 32 kalorier) og knap halvdelen af en dase skyllede og afdryppede kidneybønner (200 g, 190 kalorier). Lad det simre i 10 minutter.
Server med 11/4 dl kogte brune ris (80 g, 113 kalorier).
Læs også :
> Er Stenalderkost den rigtige kur for dig?
> Det lille løbeprogram - Kom i form på 50 dage
> Farvel til mavedellen, her er øvelserne der virker!