Træning og kost
1. februar 2013

Stenalderkost opskrifter – Få Thomas Rode's kostplan lige her!

Stenalderkost eller Palæo er det nyeste indenfor kostretninger og anbefalede kure. Læs med i denne artikel hvor du får lækre stenalderkost opskrifter
Af: Maria Jönsson Bebe
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/oktober/201243stenalderkostp.jpg

Stenalderkost, der også er kendt som palæo, er svaret på kødelskerens hedeste drømme; en kur baseret på rigtig 'mandemad'. Læs her om grundprincipperne for stenalderkost, og få en kostplan direkte fra Thomas Rode's egne stenalderkost opskrifter.
> Køb Stenalderkost bogen her og spar 30%

Stenalderkost er det seneste livsstils hit

På ingen tid er stenalderkost, også kendt som palæo, oprindelig betydning af ordet er 'fra forhistorisk tid', blevet et term, som de fleste danskere, der går i slanketanker, er bekendt med. Alfaderen til stenalderkost, den kendte kok Thomas Rode, har lavet kogebogen 'Stenalderkost - Palæoopskrifter til det moderne menneske', og interessen fra danskerne er overvældende.

Det store gennembrud fik Thomas Rode med sit melfrie stenalder rugbrød. Udover at rugbrødet er velsmagende er det også blandt de første rigtige alternativer til rugbrødet i dets klassiske form som danskerne elsker.

Thomas Rodes stenalderkost kostplan

For at finde de enkelte opskrifter i Thomas Rodes kostplan, skal du klikke dig ind på de enkelte links herunder;

Græsk yoghurt med nødder og bær

Spaghetti med kødsauce

Stegt flæsk med coleslaw i spidskål og skinke

Melfrit nødde brød

Stenalderkost principper

I Thomas Rodes nye bog 'Stenalderkost - Palæoopskrifter til det moderne menneske' er kongstanken, at det nulevende menneskes genetik ikke har forandret sig mere end 1%:

"Forskerne mener faktisk, at vores genetiske struktur ikke har forandret sig mere end 1% i 40.000 år, og de minimale forandringer, indebærer ikke større forandringer i vores fordøjelsessystem," fortæller Thomas Rode.

Tanken er altså, at det moderne menneskes kost er uhensigtsmæssig, dels fordi vi indtager for meget stivelse i vores kost, og dels fordi mange 'moderne' fødevarer har deres oprindelse for omkring 10-12.000 siden, hvilket går dårligt i spænd med det faktum, at vores genetik ikke har justeret sig i omkring 40.000 år.

"… Hvis man tænker over, at vi som mennesker i dag stort set baserer ca. 60% af vores daglige kalorie indtag på bare fire stivelsesholdige 'næringsmidler';majs, ris, kartofler og korn, ja, så kan man godt blive lidt bleg om næbbet," siger Thomas Rode.

Kærligheden som kickstarter

På baggrund af et kærlighedsforhold, der startede i 2005, fandt Thomas Rode inspiration til at omlægge sit liv. Mange år i restaurationsbranchen, med lidt for meget fed mad, fester og lange arbejdsdage, havde sat sine spor på Rode. Mødet med den 14 år yngre kæreste, der trods sin unge alder var både mentalt og fysisk Thomas Rode overlegen, og en god vens positive oplevelser med konceptet Crossfit træning, gav stof til eftertanke.

Thomas Rodes mission

Over de næste måneder trænede Thomas Rode som en gal for at komme i form. Resultatet af anstrengelserne er en forandret mand. En mand med en mission om at dele ud af det overskud og den kropslige styrke, som stenalderkosten har givet Rode. Foreløbigt er det altså resulteret i 'Stenalderkost - palæoopskrifter til det moderne menneske, der indeholder en perlerække af stenalderkost opskrifter, smukt akkompagneret af Mikkel Adsbøls dramatiske fotografier.

Køb Thomas Rodes Stenalderkost bog her

Kreditering;
Thomas Rode Andersen: Stenalderkost - palæoopskrifter til det moderne menneske
Fotos: Mikkel Adsbøl
Politikens Forlag Billeder og tekst er gengivet med tilladelse fra forlaget

Læs også : Få mere information om Stenalderkosten og hvorfor den er god for netop dig lige her

Læs mere om:

Læs også