Træning og kost
5. januar 2013

Sådan finder din krop sin naturlige vægt

Med 6 enkle trin kan du komme i kontakt med din krop og derved lade den bestemme hvad der er din naturlige vægt. Spis med mindfulness guider dig til hvordan du lader din krop finde sin sunde vægt.
Af: af Lise Baltzers, forfatter af Bogen "Spis med mindfulness", og Thomas Davidsen
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/januar/2013-1-find-din-naturlig-vaegt-p.jpg

Foto: Thinkstock

Hvad kan du mærke - lige nu?

Hvad foregår der i dit sind - lige nu?

Hvis du er opmærksom, vil du begynde at kunne høre en ny stemme, der kommer indefra dig selv. Den fortæller dig, hvad der er rigtigt at gøre - lige nu. Den får dig til at lægge mærke til, at din krops behov svinger - fra måned til måned, fra dag til dag, fra øjeblik til øjeblik.

Få Thomas Rodes stenalderkostplan her

Den stemme skal du, ifølge Lise Baltzer, føje, hvis du vil tabe dig ved at spise med mindfulness. Mærk maven, mærk maden, mærk kroppen, mærk følelsen, mærk hjertet - det er de principper, hun lægger til grund for træning i at spise med mindfulness. Og når du nærmer dig køleskabet:

1. Tag et fakta-tjek

Spørg dig selv om du virkelig er fysisk sulten. Hvis ja, så prøv med et glas vand først. Hvis du stadig er sulten, så spis! Stop straks sulten er klinget af.

2. Spis med mindfulness

Spis langsomt. Ekstremt langsomt. Læg bestik ned når du tygger. Hold en lille pause, før du tager en ny bid. Og nyd hver eneste mundfuld. Smag, mærk, duft maden.

Slip af med sukkertrangen med råd fra 3 forskellige eksperterne

3. Vej dig så sjældent som muligt

Stol på at din krop selv kender vejen tilbage til sin naturlige vægt. Den taber sig i præcist det tempo, der passer til den. Mange vil gerne tabe sig så hurtigt som muligt, for så kan de komme til at spise frit igen. Men de behøver ikke vente. De kan spise frit med det samme, blot de lytter til kroppen.

4. Hver gang du får en negativ tanke om dit ydre, så slip den igen

Vend fokus indad. Læg mærke til dit åndedræt. På den måde kan du vænne dig af med at kritisere dig selv og din krop. Den bliver hverken kønnere, lykkeligere eller sundere af selvkritik.

Test dig selv her og find frem til hvilken motionsform der passer godt til lige netop dig.

5. Væn dig af med at leve for andres idealer

Det er ikke det, du er sat i verden for. Giv slip, lyt til din krop, lyt til din indre stemme. Så kan du forvente, at du langt om længe slutter fred med den mad, du putter i munden. Og når du først har gjort det, så taber du de overflødige kilo i et helt naturligt tempo.

6. Har du, eller har du mistanke om, at du har en spiseforstyrrelse?

Så glem alle råd - også disse. Kontakt din læge i stedet.

Læs også