Gulerodslagkage med creamcheesefrosting og saltet karamelsauce
foto: Betina Hastoft og Stine Christiansen
Sådan dresser du en gulerodskage op til fest!
Tid: 1 time og 15 minutter + køletid.
Bagetid: 20-25 minutter.
Antal personer: 8
Det skal du bruge:
200 g gulerødder
1 æble
3 æg
1½ dl brun farin
1½ dl sukker
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. salt
1½ dl solsikkeolie
50 g pekannødder
tre små springforme, 16 cm i diameter
lidt smør til formene
PRØV OGSÅ: Gulerodskage uden mel og sukker
CREAMCHEESEFROSTING:
200 g blødt smør
300 g flormeliskorn af
1 vaniljestang
150 g flødeost naturel
lidt citronsaft
SALTET KARAMELSAUCE:
2 dl piskefløde
2 dl flormelis
¾ dl mørk sirup
40 g smør
1 tsk. flagesalt
PYNT:
25 g pekannødder
½ tsk. flagesalt
evt. 1 tsk. spiseligt guldstøv
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 185°. Beklæd bunden af de 3 springforme med bagepapir, og smør kanterne. Skræl gulerødder, og riv gulerødder og æble groft. Pisk æg, farin og sukker luftigt med en elpisker. Rør mel, bagepulver og krydderier i æggemassen. Rør olie, gulerødder, æble og finthakkede pekannødder i dejen. Fordel dejen i formene, og sæt dem i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl kagerne på en rist. Skær dem til, så de er helt lige og flade på overfladen.
CREAMCHEESEFROSTING: Pisk smør, flormelis og vaniljekorn godt sammen ved middel hastighed. Tilsæt flødeost, og pisk ca. 5 minutter, til frostingen er let og luftig – men stop, før den bliver tynd og flydende! Smag til med citron. Saml de 3 kagebunde med et lag frosting imellem hver. Smør et tyndt lag creamcheesefrosting ud over hele kagen. Stil den i køleskabet i 15 minutter, så frostingen sætter sig lidt. Smør herefter resten af frostingen jævnt ud på hele kagen. Dyp en paletkniv i varmt vand, og brug den til at glatte kagens sider og kanter med. Stil kagen i køleskabet i mindst 1 time.
SALTET KARAMELSAUCE: Bring fløde, flormelis og sirup i kog i en gryde under omrøring. Kog i 2-3 minutter, så du får en tynd sauce. Tilsæt smør skåret i tern, og rør, til det smelter. Rør salt i. Hæld karamelsaucen i et glas, og afkøl helt.Hæld afkølet karamelsauce ud over kagen lidt ad gangen, så den løber ned ad siderne. Servér resten af karamelsaucen i en skål. Pynt kagen med pekannødder, flagesalt og evt. guldstøv.