Brød og bagværk
25. august 2017

Kiksekage med friske brombær

Kiksekage sender tankerne tilbage til barndommens søde stunder. Her i en kvalitetsversion uden palmin, men med smør og god chokolade
Af: Cecilia Fahlström
Kiksekage med friske brombær

Foto: Stine Christiansen

Kiksekage med friske brombær

Tid: 30 minutter. Køletid: Mindst 2 timerAntal personer: 8
DET SKAL DU BRUGE200 g mørk chokolade 70 %200 g mælkechokolade 200 g smør 4 spsk. piskefløde 1 pakke firkantede vaniljekiks1 lille brødform
TIL SERVERING1½ bakke brombær PRØV OGSÅ: Kiksekage i luksusudgave

Opskrift - sådan laver du kiksekage med friske brombær

1. Hak de 2 slags chokolade groft, og læg dem i en varmefast skål sammen med smør i tern. Smelt det hele over vandbad, og tilsæt fløde under omrøring. Beklæd brødformen med bagepapir, og hæld et tyndt lag chokoladecreme i bunden. Fordel et lag vaniljekiks oven på chokoladen, og gentag med chokoladecreme og kiks lag på lag, indtil chokoladen slipper op. Det sidste lag skal være chokolade. Dæk formen til, og stil den i køleskabet i mindst 2 timer. 2. SERVERING: Pynt kiksekagen med brombær lige inden servering. PRØV OGSÅ: Mandelkage med brombær
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også