Mad
28. januar 2014Kvik morgemad med skyr og topping
Morgenmad med skyr lægger en god bund, og holder dig mæt i løbet af formiddagen. Prøv denne variant, men skøn topping.
Af: Opskrift og
foto: Helle Thaysen, redigeret af redaktionen
Det skal du bruge til lækker morgenmad med skyr: (per portion)
• En passende mængde skyr (du kan også bruge græsk yoghurt)
Tip til servering
Skal det være rigtig festligt, kan du hakke lidt mørk chokolade og drysse over.
• En passende mængde frosne bær
• En passende mængde nødder, kerner eller mandler
• Evt. hørfrø, kanel, vanilje
Sådan laver du lækker morgenmad med skyr:
- Husk gerne at lægge en skål frosne bær i en skål med honning og tætsluttende låg på køl aftenen før - hvis du da ikke bruger friske bær eller alternativt mikroovn.
- Vend forsigtigt skyr/yoghurt i bærrene eller brug en ny skål og hæld bærrene henover skyren/yoghurten lige inden servering.
- Top med en god håndfuld hakkede eller knuste valnødder eller mandler, eller med græskar- eller solsikkekerner efter smag og behag.
- Du kan også kombinere med lidt hørfrø, som du blender med kanel og vanilje, hvis der er tid til det.
Skal det være rigtig festligt, kan du hakke lidt mørk chokolade og drysse over.
Se også:
Opskriften er udviklet af sundindefra.dk. Hvis du vil have mere sund inspiration kan du læse mere om Sund Indefra og få et GRATIS uddrag af bogen 'Sund indefra - Sådan!', hvis du tilmelder dig Sund Indefras nyhedsbrev.