Mad
3. december 2008

Vegetarisk sovs

VEGETARISK SOVS 2 voksne og 2 børn1 stort løg1 mellemstor gulerod1 spsk olie (raps- eller olivenolie)1 spsk koncentreret tomatpure1 spsk
Af: Ulla Nielsen
https://imgix.femina.dk/media/0989bbd2afbc459cae9d58f4260ef8ca.jpg

VEGETARISK SOVS
2 voksne og 2 børn

1 stort løg
1 mellemstor gulerod
1 spsk olie (raps- eller olivenolie)
1 spsk koncentreret tomatpure
1 spsk balsamicoeddike
1 lille håndfuld frisk timian
½ liter kogt vand
salt og peber
1 ½ spsk majsstivelse
3 spsk koldt vand

Sådan gør du
Pil og skær løget i både. Skræl guleroden, og skær den ud i grove skiver. Svits løg og gulerod i olien i en gryde, til løgene er glasklare.
Tilsæt den koncentrerede tomatpuré. Rør rundt, og tilsæt eddiken.
Lad vasken koge ind, til den er blevet lysebrun. Tilsæt det kogte vand og timianen.
Læg låg på gryden, og lad sovsen småsimre ca. 15-20 minutter.
Si grønsagerne fra.
Rør majsstivelsen ud i det kolde vand. Bring sovsen i kog. Rør jævningen i. Kog sovsen over svag varme et par minutter.
Smag sovsen til med salt og peber. Er den for syrlig, kan du tilsætte sukker. Omvendt kan lidt citronsaft tilsættes.

Læs også:
Sovse
Linsesuppe

Læs også