Omelet med røget laks og lun porre-vinaigrette
Foto: Anders Schønnemann
VINAIGRETTE:
2 porrer
¼ dl æbleeddike
1 tsk. sukker
¼ dl olivenolie
1 spsk. finthakket løg (gerne skalotteløg)
OMELET:
4 æg
4 spsk. koldt vand
salt
lidt olie til stegning
100 g røget laks
TILBEHØR:
½ iceberg, snittet
groft brød eller rugbrød
Skær porrerne i tynde skiver, og skyl dem grundigt i koldt vand. Kom eddike og sukker i en kasserolle, og varm det op, til sukkeret er smeltet. Kom porrerne i, og lad dem varme med i et par minutter. Tag det hele af varmen, og rør olie og løg i.
Pisk imens æggene med koldt vand og salt, og steg 4 små omeletter i lidt olie på en varm pande. Anret omeletterne med laks, og top med den lune vinaigrette. Servér straks med salat og brød til.
Opskriften er til 2 personer
NB: Husk at sætte bønner i blød til torsdag!
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Fredag