Mad
18. juli 2011

Lakseroser med røgcreme

Smukt, enkelt og delikat: Lakseskiver snoet som roser, serveret med små prikker røgcreme.
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/e37187eb9a9a485db0f9f3815e377e53.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen


Smukt, enkelt og delikat: Lakseskiver snoet som roser, serveret med små prikker røgcreme.

Lakseroser med røgcreme
Tid: 25 min.

TIP

Hvis du ikke har ramsløg, så brug purløg eller en anden let krydderurt.

Ingredienser Røgcreme: 1 agurk
2 laksefileter


3 ramsløgblade
eller ½ bdt purløg
120 g rygeost 10%
5 spsk piskefløde
Salt, peber

Fremgangsmåde

Skyl agurken, skær enderne af og skræl den i lange tynde strimler.

Rul/sno agurkeskiverne og læg dem i koldt vand med isterninger eller bare i vand og sæt dem i fryseren i 15 min.

Hak ramsløgene eller krydderurterne fint.

Kom dem i en skål med rygeost og piskefløde og blend med en stavblender til en ensartet creme. Smag røgcremen til med salt og peber.

Skær laksefileterne i lange tynde skiver og rul dem sammen enkeltvis til små roser.

Anret lakseroserne med kolde stive agurkeskiver og røgcreme og pynt evt. med ramsløgsblomster eller andre spiselige blomsterblade.

Her får du 5 lækre fiskeretter med tuntartar, laks, kammuslinger, Victoria Bars og sprødstegte rejer - velbekomme!

Cremet tuntatar Kammuslinger
med hindbær
Lakseroser
med røgcreme
Victoria Bars
med fennikelsalat
Sprødstegte rejer
med avocadosalsa

Dæk op til et hyggeligt og sødt bord med disse produkter fra hollandske PIP i SØNDAGs webshop:

Beige skål m. fugl
- PIP collection
DKK 149,00
Lyseblåt krus med fugle
- PIP collection
DKK 69,00
Pink låg til tekop
- PIP collection
DKK 39,00

Læs også