Ovnstegt kylling, kartofler og pærer
Foto: Bjørn Jakobsen
Sådan en hel ovnstegt kylling er perfekt til søndagsmiddagen eller som påskekylling på påskebordet.
Selvom det tager en del til at lave en helstegt kylling, så skal du faktisk ikke bruge så lang tid i køkkenet. Det meste af tiden står din kylling jo og passer sig selv i ovnen. Så har du god tid til at dække bord og tage imod dine gæster imens.
Ovnstegt kylling med pærer og kartofler
Tid: 20 minutter + stegetid på 1½ time
Dette skal du bruge til ovnstegt kylling
1 stor økologisk kylling
1 bdt. timian
Olivenolie
Havsalt, friskkværnet peber
600 g vaskede kartofler
3 pærer
2 hele hvidløg
2 dl pærecider
Prøv også helstegt kylling med citron og rosmarin - få opskriften her
Sådan gør du
Løsn brystskindet på den hele kylling og læg timiankviste under. Smør din kylling ind i olie, og krydr med salt og peber.
Halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad sammen med pærer, der er delt i kvarte på langs samt hele fed hvidløg med skræl. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Læg kylling over kartofler og pærer, hæld pærecider ved, og steg det hele i 1½ time ved 200 grader.
Drys med frisk timian over den stegte kylling, og servér retten med helstegt kylling med pærer og kartofler straks.