Mad
27. marts 2013

Knasende vagtelæg i sennepscreme

Opskrift: Prøv miniature udgaven af æg, og skab et smagfuldt og smukt tvist med vagtelæg på påsketallerkenerne
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/03/13/madsag-aeg/1-aeg612x325.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Vagtelæg kan efterhånden købes i de fleste store dagligvareforretninger. Vagtelæg er mindre end halv størrelse af hønseæg og er meget dekorative med deres plettede skal. De er derfor meget fine at servere med skal.

I denne opskrift på vagtelæg serveres æggene pillede, da de rulles i rugbrødsknas og serveres i sennepscreme.

Knasende vagtelæg i sennepscreme

Tid: 15 min.
4 pers.

Det skal du bruge
Vagtelæg:
1 skive rugbrød, gerne tørt
1 tsk smør
35 g hasselnødder
Salt, peber
16 vagtelæg
Purløg

Sennepsdressing:
1 dl skyr
1 spsk sennep, grov
½ tsk paprika, evt. røget

LÆS MERE: Få inspiration til flere lækre opskrifter med æg til Påskebordet, SØNDAG har samlet 5 skønne af slagsen, se dem her

Sådan laver du vagtelæg med sennepscreme
Smuldr rugbrødet groft og rist det på en pande med smør i 5-6 min. Lad det køle af på bagepapir.

Hak hasselnødderne og rist dem på panden i et par min. Gem halvdelen i en skål til pynt.

Blend det ristede rugbrød med halvdelen af hasselnødderne og tilsæt salt og peber.

Kog vagtelæggene i 5 min.

Rør skyr sammen med grov sennep, paprika til en sennepscreme og smag til med salt og peber.

Pil de kogte vagtelæg, rul dem i det blendede rugbrødsdrys og servér dem med sennepsdressing. Drys med ristede hasselnødder og pynt med purløg.

LÆS MERE: Har du lidt vagtelæg tilovers? Så brug dem til en anden suveræn påskeret; Sennepssild med vagtelæg - den vil være et stensikkert hit på frokostbordet

Læs mere om:

Læs også