Aspargestærte og salat
Foto: Anders Schønnemann
En nem tærte, som nok i virkeligheden er en bagt æggekage. Den har nemlig ingen bund. Jeg spiser rugbrød til, men groft brød er også dejligt.
5 æg
salt og peber
250 g grønne asparges
smør til formene
75 g revet gruyere
TILBEHØR:
ristet rugbrød
100 g blandet salat
olivenolie og eddike
Pisk æggene med salt og peber. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér dem. Skær evt. aspargesene over, alt efter størrelsen på din form/forme. Fordel aspargesene i en smurt form (eller flere små), og hæld æggemassen over. Top med ost, og bag tærterne ved 220° i 15-25 minutter, eller til æggemassen har sat sig.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Vælg gerne let bitre salater til din tærte (f.eks. frisé).
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER