Solæg med rejesalat
Foto: Bjørn Jakobsen
Solæg er med deres marmorerede overflade utroligt dekorative på påskebordet.
Her har vi valgt at fylde de salte solæg med frisk rejesalat, som smager helt formidabelt sammen med de flotte solæg.
Solæg med rejesalat til påskefrokost
Tid: 45 min. + 2 dage (trækketid)
Årets bedste påskefrokost
Solæg med rejerSennepssild med påskeægDildsild med fennikelsalatVarmrøget laksemousse med aspargessalatVol-au-vent med kyllingPåskekage
Det skal du bruge til marmorerede solæg
100 g salt
1 vand
¼ rødkål
8 æg
Det skal du bruge til rejesalat
2 forårsløg
2 spsk mayonnaise, gerne Hellmann's
1 spsk cremefraiche 38%
½ tsk sennep
1 spsk dild
Salt, peber
180 g rejer
Citronsaft
Sådan laver du solæg
Forbered solæggene et par dage før de skal serveres:
Bland salt og vand i en gryde og kog op. Tilsæt finthakkede strimler rødkål og lad det koge i 40 min.
Si vandet, kassér rødkålen og gem saltvandet.
Kog æggene i almindeligt vand i 20 min.
Bank æggeskallen let og læg æggene i rødkålsvandet. Lad dem stå i køleskabet i 2-3 dage.
Sådan laver du rejesalat
Rens forårsløgene og hak dem fint.
Rør mayonnaise med creme-fraiche, sennep, forårsløg og dild, og smag til med salt og peber.
Vend rejerne i dressingen og smag til med citronsaft.
Pil solæg, halvér dem og fjern forsigtigt blommen.
Læg en skefuld rejesalat i hvert solæg og servér de flotte salte solæg med rigelig drikkelse og evt. frisk rugbrød.
Ved du, at...
... solæg er en gammel egnsret fra Sønderjylland. Æggene er meget salte og blev serveret på beværtninger for at styrke de besøgendes tørst. Navnet solæg stammer fra det tyske ord Solei, der betyder æg i saltlage.
Tip!
Du kan få pink marmorerede solæg ved at erstatte rødkålen med rødbeder.