Brød og bagværk
20. januar 2012

Chokoladekage med rødbede og rødt skum på toppen

Her får du opskriften på en lækker chokoladekage med rødbede toppet med flot rødt skum.
Af: Julie Hey
Chokoladekage med rødbede og rødt skum på toppen

foto: Bjørn Jakobsen

Chokoladekage med rødt skum

Tid. 20 min. + bagetid

100 g rødbede (1 stk.)
3 æg
150 g sukker
2 spsk kakao
100 g mørk chokolade
125 g smør
125 g mel
50 g kokos
2 tsk bagepulver
½ dl vand
1 dl piskefløde

Rødbedeskum:

½ dl fintrevet rødbede
1 spsk rørsukker
2 dl piskefløde
Evt. hasselnødder

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.

Skræl rødbeden og riv den fint. Gem evt. lidt til rødbedeskummet.

Pisk æggene luftige med sukker og tilsæt kakao.

Smelt chokolade og smør over vandbad, lad det afkøle og rør det i æggeblandingen.

Tilsæt mel, kokos, bagepulver, vand og fløde og rør sammen til en ensartet dej.

Hæld dejen i en smurt form og bag den i ovnen i 40-45 min.

Kom revet rødbede på panden med rørsukker og lad det smelte.

Pisk fløden til skum og bland med den let afkølede rødbede-sukkerblanding.

Server skummet til den lune rødbedekage og pynt med hakkede nødder.

Prøv også: Hvid chokoladekage med lakridsmaregns

Prøv også: Verdens bedste chokoladekage

Læs også