Chokoladekage med rødbede og rødt skum på toppen
foto: Bjørn Jakobsen
Chokoladekage med rødt skum
Tid. 20 min. + bagetid
100 g rødbede (1 stk.)
3 æg
150 g sukker
2 spsk kakao
100 g mørk chokolade
125 g smør
125 g mel
50 g kokos
2 tsk bagepulver
½ dl vand
1 dl piskefløde
Rødbedeskum:
½ dl fintrevet rødbede
1 spsk rørsukker
2 dl piskefløde
Evt. hasselnødder
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader.
Skræl rødbeden og riv den fint. Gem evt. lidt til rødbedeskummet.
Pisk æggene luftige med sukker og tilsæt kakao.
Smelt chokolade og smør over vandbad, lad det afkøle og rør det i æggeblandingen.
Tilsæt mel, kokos, bagepulver, vand og fløde og rør sammen til en ensartet dej.
Hæld dejen i en smurt form og bag den i ovnen i 40-45 min.
Kom revet rødbede på panden med rørsukker og lad det smelte.
Pisk fløden til skum og bland med den let afkølede rødbede-sukkerblanding.
Server skummet til den lune rødbedekage og pynt med hakkede nødder.