Sådan laver du selv chokoladeroulade
foto Martin Tanggaard
Ingredienser til chokoladeroulade:
Creme:
200 g chokolade
1 dl piskefløde
2 spsk stærk kaffe
50 smør
1 æggeblomme
75 g flormelis
Sukkerbrødsdej:
3 æg
100 g sukker
75 g mel
25 g kakao
1 tsk bagepulver
Pynt:
1½ dl abrikosmarmelade uden hele frugter
Marcipan, udrullet, 200 g
30 g mandelsplitter
100 g chokolade
Frysetørrede hindbær
Server din chokoladeroulade med varm chokolade - her får du Mette Blomsterbergs opskrift!
Sådan laver du chokoladeroulade
Hak og smelt chokoladen i en lille gryde med fløde, kaffe og smør. Afkøl og pisk æggeblomme og flormelis i.
Tænd ovnen på 180 grader.
Del æggene, pisk hviderne stive og pisk blommerne lyse med sukker.
Bland mel, kakao og bagepulver og rør det i æggesnapsen.
Vend hviderne i dejen.
Bred dejen ud på en bageplade, ca. 30 x 35 cm, og bag den i 10 min., til den er lysebrun og gennembagt.
Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker. Træk papiret af og læg det over dejen igen med et fugtigt viskestykke over, til bunden skal bruges.
Bred cremen ud på bunden og rul den sammen som en roulade.
Varm marmeladen op, til den bliver flydende, og smør den over rouladen. Dæk med marcipan.
Rist mandelsplitterne på en varm pande.
Smelt chokoladen over vandbad, pensl den på rouladen og drys frysetørrede hindbær, mandelflager og pynt over.
Rouladen holder sig godt på køl.
Vil du have mere chokolade? HEr får du masser af lækre opskrifter fyldt med chokolade!