Mad
25. september 2013

Æggekage med bacon, tomater og ris

Denne opskrift på æggekage er lidt anderledes med ris i æggemassen. Det gør denne æggekage god og mættende i sig selv, så du ikke behøver at servere brød til.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/09/39/aeggekage-med-bacon-tomater-og-ris/aeggekage-med-bacon-tomater-og-ris-prim.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Æggekage er en god, billig og mættende ret. Den er nem at lave, og så kan æggekage varieres med lige præcis det fyld, du bedst kan lide.

Er bacon ikke din favorit? Intet problem, prøv i stedet at lave din æggekage med en god spegepølse eller skinke. Eller måske er du vegetar, så kan du lave din æggekage hele uden kødet.

Denne opskrift på æggekage er med ris, så du ikke behøver servere brød til, og din æggekage kan være et helt måltid i sig selv.

Æggekage med bacon, ris og tomater

Tid: ca. 30 min.
2 pers.

Det skal du bruge
1 kogepose fuldkornsris
Ca. 4 skiver bacon
Smør 4 æg
Lidt mælk
Salt, peber
Purløg
Ca. 250 g cherrytomater

Kartoffeltortilla er den spanske udgave af æggekage. Denne version af spansk tortilla er med frisk rucola og sød peberfrugt. Få opskriften her

Sådan gør du
Kog risposen som anvist på pakken.

Skær baconskiverne over 1-2 gange og steg dem sprøde på en pande. Lad bacon afdryppe på køkkenrulle, og pisk æggene med ½ dl mælk, lidt salt, peber og det meste af 1 pose ris.

Kom lidt smør på panden og steg din æggekage. Æggekage kan også steges færdig i ovnen ved 225 grader, så går det lidt hurtigere.

Hak purløg og halver cherrytomaterne. Drys dem over din æggekage og læg baconskiver på.

Server den lune æggekage straks.

Lad desserten være en dejlig, bagt æblekage med creme. Lun, lækker og fyldt med efterårets gode æbler

Få inspiration til forretten. Klik dig igennem galleriet her:

Læs også