Æggekage med bacon, tomater og ris
Foto: Bjørn Jakobsen
Æggekage er en god, billig og mættende ret. Den er nem at lave, og så kan æggekage varieres med lige præcis det fyld, du bedst kan lide.
Er bacon ikke din favorit? Intet problem, prøv i stedet at lave din æggekage med en god spegepølse eller skinke. Eller måske er du vegetar, så kan du lave din æggekage hele uden kødet.
Denne opskrift på æggekage er med ris, så du ikke behøver servere brød til, og din æggekage kan være et helt måltid i sig selv.
Æggekage med bacon, ris og tomater
Tid: ca. 30 min.
2 pers.
Det skal du bruge
1 kogepose fuldkornsris
Ca. 4 skiver bacon
Smør 4 æg
Lidt mælk
Salt, peber
Purløg
Ca. 250 g cherrytomater
Sådan gør du
Kog risposen som anvist på pakken.
Skær baconskiverne over 1-2 gange og steg dem sprøde på en pande. Lad bacon afdryppe på køkkenrulle, og pisk æggene med ½ dl mælk, lidt salt, peber og det meste af 1 pose ris.
Kom lidt smør på panden og steg din æggekage. Æggekage kan også steges færdig i ovnen ved 225 grader, så går det lidt hurtigere.
Hak purløg og halver cherrytomaterne. Drys dem over din æggekage og læg baconskiver på.
Server den lune æggekage straks.
Få inspiration til forretten. Klik dig igennem galleriet her: