Fransk kartoffelpizza
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: 20 min. Til 4 personer (2 små pizzaer eller 1 lidt større)
Dej:
10 g gær
1½ dl lunt vand
½ dl olivenolie
1 tsk salt
100 g durum hvedemel
150 g hvedemel
Fyld:
8 kogte kartofler
200 g røget mørbrad
200 g Münster- eller rødkit-ost
2 løg
1 dl creme fraiche
Pynt:
Evt. lidt kommen
Rør gæren ud i lidt af vandet og tilsæt resten af vandet, olien, saltet og durummelet. Ælt hvedemel i, til dejen føles smidig og slipper bordet.
Læg dejen i et fad, dæk med husholdningsfilm og lad den hæve et lunt sted i 45 min.
Pil kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skær mørbraden i strimler og skær osten i tynde skiver. Pil løget og skær det i tynde ringe.
Ælt dejen igennem, del den i to og rul dem tyndt ud. Læg dem på to bageplader.
Smør creme fraiche på dejen. Fordel kartofler, mørbrad, ost og løg ovenpå.
Bag pizzaen i ca. 10 minutter ved 225 grader.
Server lidt kommen til, det fremhæver smagen af osten.