Det vidste du ikke om rabarber
Foto: Shutterstock
De vokser hurtigt i haverne lige nu og er sprængfyldte med A- og C-vitamin samt kalium.
Rabarber har i øvrigt et meget lavt kalorieindhold og indeholder godt med fibre.
Og de kan bruge til virkelig mange ting i køkkenet - alt fra rabarberkompot til lørdagskyllingen til rabarbertærte.
Magasinet Mood, som Føtex står bag, har fundet 10 sjove facts om rabarber, som du måske ikke kendte til.
1. Det er let at tro, at rabarber er en frugt. Men teknisk set er det faktisk en grøntsag.
2. Rabarber har groet i mere end 2.000 år i Asien, og det er også her, den stammer fra.
3. Du skal nøjes med at spise stænglerne - rabarberens blade er nemlig giftige.
4. At rabarberne er meget røde, har ikke nødvendigvis noget med modenheden at gøre.
5. Frilandsrabarbere er nemlig oftest mere grønne, mens rabarbere dyrket i drivhus er mere røde.
Rabarber har et højt indhold af kostfiber, som giver en god mæthedsfornemmelse. Her kan du finde ud af hvad der ellers er med til at h olde dig mæt.
6. Rabarber er lette at dyrke i Danmark, da den godt kan lide koldt og fugtigt vejr og er meget hårdfør.
7. I Kina bruger de rabarber til medicinske formål.
8. Rabarberen har en u-formet rod. Den skal du ikke skære af, for her sidder rigtig meget smag. Du kan i stedet pille de brune flager forsigtigt af.
9. Har du først plukket rabarberne, kan de ikke holde sig længe. Sørg for at rense dem og opbevare dem i en plasticpose i køleskabet. Så kan du gemme dem i tre-fem dage.
10. I byen Lanesboro i Minnesota i USA afholder man hvert år en rabarberfestival, og byen kaldes derfor for rabarberens hovedstad i Minnesota.
11. Rabarber smager ret surt uden noget andet, og de fleste retter med rabarber kræver da også en del sukker. Rabarberstilken kan dog også spises rå dyppet i lidt sukker, hvilket er en spise, som bl.a. er populær i Danmark. I Chile har de en lignende tradition - her dyppes rabarberen bare i tørret peber eller salt.
Kilde: Mood