Mad
19. maj 2009

Grillet dyrefilet med jordbærsalsa

Rådyrene har levet et godt liv ude i naturen og spist, hvad de har lyst til. Det giver masser af god smag i kødet. Her grillet dyrefilet med jordbærsalsa.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/d96342a4946049a8a2c02064107d62e4.jpg

TID: Ca. 30 min. Til 2 personer

Fileten kan steges på en pande eller grillpande i stedet for grill.

350 g afpudset rådyrfilet
Olie
Salt og peber
1 lille bdt grønne asparges
Evt. kartofler
Jordbærsalsa:
½ grøn peberfrugt
6-8 jordbær
½ rødløg
Lidt rød eller grøn chili
1 tsk flydende honning
Lidt limesaft

Pensl kød og asparges med olie og drys med salt og peber.

Skær peberfrugt og jordbær i små terninger og hak rødløg og chili. Kom det hele op i en skål og rør honning og 1-2 spsk limesaft i. Smag til med lidt salt.

Grill fileten i ca. 8 min. i alt, afhængig af tykkelsen, og grill aspargesene et par minutter.

Server fileten i skiver med jordbærsalsa og asparges til. Kartofler kan evt. varmes på grillen og serveres til.

TIP: Der er ingen grund til at være bange for at servere rådyrkødet rosastegt. Det er ikke farligt og smager absolut bedre, end når det er gennemstegt. Detvigtigste er, at alle siderne af kødet er stegte (forseglede). Så må midten gerne være rosa.
Dog skal hakket kød, ligesom fra andre dyr, altid gennemsteges.

Læs også:

Dyrefrikadeller

Stegt rådyrsteg

Dyretournedos

Læs mere om:

Læs også