Grillet dyrefilet med jordbærsalsa
TID: Ca. 30 min. Til 2 personer
Fileten kan steges på en pande eller grillpande i stedet for grill.
350 g afpudset rådyrfilet
Olie
Salt og peber
1 lille bdt grønne asparges
Evt. kartofler
Jordbærsalsa:
½ grøn peberfrugt
6-8 jordbær
½ rødløg
Lidt rød eller grøn chili
1 tsk flydende honning
Lidt limesaft
Pensl kød og asparges med olie og drys med salt og peber.
Skær peberfrugt og jordbær i små terninger og hak rødløg og chili. Kom det hele op i en skål og rør honning og 1-2 spsk limesaft i. Smag til med lidt salt.
Grill fileten i ca. 8 min. i alt, afhængig af tykkelsen, og grill aspargesene et par minutter.
Server fileten i skiver med jordbærsalsa og asparges til. Kartofler kan evt. varmes på grillen og serveres til.
TIP: Der er ingen grund til at være bange for at servere rådyrkødet rosastegt. Det er ikke farligt og smager absolut bedre, end når det er gennemstegt. Detvigtigste er, at alle siderne af kødet er stegte (forseglede). Så må midten gerne være rosa.
Dog skal hakket kød, ligesom fra andre dyr, altid gennemsteges.
Læs også: