Æblekage med karamelsauce
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: 1 TIME OG 15 MIN.
Ingredienser:
500 g æbler
50 g chokolade
150 g smør
200 g sukker + 2 spsk
3 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
¾ dl mælk
KARAMELSAUCE:
1 dl sirup
1 dl piskefløde
Evt. ½ dl mælk
LÆS OGSÅ: Æblekage med creme
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Vask og skær æblerne i kvarter, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde skiver.
Hak chokoladen.
Rør blødt smør og 200 g sukker godt sammen. Pisk æggene i et ad gangen.
Bland mel, bagepulver og vanilje og rør det i dejen sammen med mælken. Vend chokoladen i.
Hæld dejen i en form, ca. 20 x 26 cm, beklædt med bagepapir, og læg æblestykkerne ovenpå. Drys 2 spsk sukker over.
Bag kagen i 45 min.
Varm sirup og fløde op i en lille gryde og lad det simre, til det tykner til karamel. Rør mælk i, hvis det er for fast i konsistensen.
Hæld den flydende karamelsauce over den let afkølede kage inden servering.