Julekonfekt: Valnøddestænger
Foto: Bjørn Jakobsen
Julekonfekt - Valnøddestænger
Ingredienser
30 g valnødder
250 g marcipan
100 g blød nougat
200 g mørk chokolade
Valnødder til pynt
Julekonfekt: Konfekt med marcipan, krokant og nougat
Fremgangsmåde
Hak valnødderne groft og ælt dem ind i marcipanen.
Del massen i to og rul hver del ud til ½ cm tyk bund.
Smør nougaten på den ene marcipanbund og læg dem sammen.
Skær marcipanen i tykke stænger og dyp dem i smeltet mørk chokolade (se boksen nedenfor).
Pynt med valnødder.
TIP!
Læg den hjemmelavede konfekt i små æsker med silkepapir, og brug dem som værtinde- eller mandelgaver.
Dyp i smeltet chokolade
Hvis du ikke vil risikere, at overtrækschokoladen bliver grå og mat, skal den tempereres:
Skrab chokoladen i fine flager med en skarp køkkenkniv. Kom totredjedele i en varmebestandig skål eller gryde og sæt den over vandbad. Opvarm chokoladen til maks. 50 grader for mørk og 40 grader for hvid, da den ellers let bliver grynet.
Tag gryden af varmen, tilsæt den sidste tredjedel chokolade og rør, til den er smeltet. Lad chokoladen køle ned til 31 grader og varm den evt. op med en hårtørrer, hvis den bliver for kold. 31-33 grader er perfekt temperatur for dyppechokolade.
Køl evt. den dyppede konfekt ned udendørs gerne under et halvtag - og ikke i køleskabet.