Brød og bagværk
15. juli 2015

Hvid chokoladekage med lakridsmarengs

SØNDAG giver dig opskriften på en chokoladekage, der har det hele - perfekt til sommerens havefester!
Af: Louise Dandanell Ørsted
Hvid chokoladekage med lakridsmarengs

Foto: Bjørn Jakobsen

Skøn hvid chokoladekage med lakridsmaregns

Tid: 2 TIMER INKL. AFKØLING

1 KAGE TIL 10-12 PERS.

Det skal du bruge til hvid chokoladekage med lakridsmaregns:

75 g mandler

200 g hvid chokolade

125 g smør

2 æg

150 g sukker

175 g mel

1 tsk bagepulver

½ dl kærnemælk

eller yoghurt

Hindbær til servering

MARENGS:

2 æggehvider

1 knivspids salt

80 g sukker

1 tsk lakridspulver

Prøv også: Verdens bedste chokoladekage

Sådan laver du hvid chokoladekage med lakridsmaregns:

Tænd ovnen på 180 grader.

Blend mandlerne.

Hak chokoladen groft.

Skær smørret i mindre stykker og smelt det og chokolade i en gryde over svag varme. Tag af varmen og afkøl let.

Pisk æg og sukker skummende.

Bland mandelmel, mel og bagepulver og vend det i æggesnapsen skiftevis med chokoladesmørret og kærnemælken.

Hæld dejen i en smurt tærte- eller springform, diam. 25 cm, og bag den i ca. 25 min. Afkøl.

Pisk hviderne stive med salt.

Bland sukker og lakrids og hæld det i hviderne under omrøring. Pisk, til marengsen danner toppe.

Kom massen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på den afkølede kage.

Sæt kagen under ovngrillen i ca. 1 min. – hold øje med den.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også