Hvid chokoladekage med lakridsmarengs
Foto: Bjørn Jakobsen
Skøn hvid chokoladekage med lakridsmaregns
Tid: 2 TIMER INKL. AFKØLING
1 KAGE TIL 10-12 PERS.
Det skal du bruge til hvid chokoladekage med lakridsmaregns:
75 g mandler
200 g hvid chokolade
125 g smør
2 æg
150 g sukker
175 g mel
1 tsk bagepulver
½ dl kærnemælk
eller yoghurt
Hindbær til servering
MARENGS:
2 æggehvider
1 knivspids salt
80 g sukker
1 tsk lakridspulver
Prøv også: Verdens bedste chokoladekage
Sådan laver du hvid chokoladekage med lakridsmaregns:
Tænd ovnen på 180 grader.
Blend mandlerne.
Hak chokoladen groft.
Skær smørret i mindre stykker og smelt det og chokolade i en gryde over svag varme. Tag af varmen og afkøl let.
Pisk æg og sukker skummende.
Bland mandelmel, mel og bagepulver og vend det i æggesnapsen skiftevis med chokoladesmørret og kærnemælken.
Hæld dejen i en smurt tærte- eller springform, diam. 25 cm, og bag den i ca. 25 min. Afkøl.
Pisk hviderne stive med salt.
Bland sukker og lakrids og hæld det i hviderne under omrøring. Pisk, til marengsen danner toppe.
Kom massen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på den afkølede kage.
Sæt kagen under ovngrillen i ca. 1 min. – hold øje med den.