Røget makrel med spinat-omelet
Foto: Anders Schønnemann
Røget makrel er fantastisk fastfood. Lav den til en omelet som her, eller pluk den i en salat. Det er sundt - og hurtigere, end du kan nå at sige "pizza".
2 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olivenolie
200 g babyspinat
salt
4 æg
2 spsk. koldt vand
salt og peber
olie til stegning
ENDVIDERE:
100 g blandet salat
evt. krydderurter, f.eks. dild, persille, purløg, kørvel
lidt æbleeddike
lidt olivenolie
salt
1 røget makrel
TILBEHØR:
rugbrød
smør
Sautér hvidløg i en smule olie på en varm pande. Kom spinat ved, og lad den falde sammen. Kom spinaten i en si, og lad den dryppe af.
Pisk æggene med lidt iskoldt vand, og krydr med salt og peber.
Steg 4 små omeletter på én eller flere små pander; fyld dem med spinat. Servér straks omeletter med røget makrel, salat med krydderurter, rugbrød og smør.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Skal det gå ekstra stærkt, kan du lave røræg med spinat som tilbehør til makrellen.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER