Brød og bagværk
18. februar 2017

Citronmåne - den sunde udgave

Citronmåne er en ægte kageklassiker, og nu får du opskriften, du skal bruge, hvis du holder lidt øje med taljemålet.
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Citronmåne - den sunde udgave

Foto: Betina Hastoft

En citronmåne du kan servere til dem, der normalt siger nej tak til kage - så enkelt kan det siges. Skynd dig at printe denne opskrift ud, for den bliver en klassiker i dit kagekøkken. Opskriften giver 16 stk. og tager ca. 15 min. at lave og 40 min. at bage.

Du skal bruge:

¾ dl olie, f.eks. raps- eller vindruekerneolie

150 g rørsukker

2 æg

Revet skal fra 1-2 økologiske citroner

2 dl yoghurt naturel

60 g mandelmel

60 g majsgryn/polenta

150 g hvedemel

1½ tsk. bagepulver

Pynt

2-3 dl flormelis

Skal og saft af citron

Prøv også disse småkager med citron

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160°.

Pisk olien og sukkeret sammen og pisk æggene i et ad gangen, til æggemassen er luftig og cremet. Rør citronskal, yoghurt, mandelmel og majsgryn i. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør den sammen. Kom dejen i en smurt springform, ca. 22 cm i diameter, og bag kagen i ca. 40 min. Lad den køle af på en rist.

Rør flormelis og citronsaft sammen til en glasur og smør den ud på kagen.

Drys med revet citronskal.

Energi pr. person: 189 kcal. Fordelt på: fedt 33 %, protein 7 % og kulhydrat 60 %

Kager, kager, kager:

Læs også