Brød og bagværk
15. februar 2010

Pandekager med speltmel

Elsker du pandekager, men vil du gerne lave en sundere udgave, så prøv denne opskrift på pandekager med speltmel
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Pandekager med speltmel

Foto: Jette Ladegaard

Denne opskrift på pandekager med speltmel giver cirka 12 stk.

Det skal du bruge til pandekager med speltmel

2 æg
2 dl mælk
1 dl øl
50 g smør
½ tsk salt
1 tsk sukker
½ tsk revet skal fra en usprøjtet appelsin
100 g sigtet speltmel
100 g groft speltmel
Smør til bagning

Her får du den helt klassiske opskrift på pandekager

Sådan laver du pandekager med speltmel

Kom æg, mælk, øl, smeltet smør, salt, sukker og appelsinskal i en skål og pisk det sammen.

Sigt de to slags mel og pisk melet i, til dejen er glat. Bag tynde pandekager på en varm pande i lidt smør.

Server pandekagerne med flødeskum, smagt til med citronskal og flormelis.

Du kan også servere dem med syltetøj, sirup eller smør og farin.

Pandekagerne kan også rulles med røget fisk, kapers og dild.

Prøv også: Madpandekager med krebsehaler

Læs også