Marengs
Foto: Bjørn Jakobsen
6 søde, sprøde marengs-fristelser
Gør marengsen ekstra sprød med en brænder. Køb den her
Få opskriften på marengs i bunden af artiklen
MACARONS
MACARONS MED KAFFE
ITALIENSK MARENGS
KOKOSMAKRONER
MAKRONBUND
Marengs er perfekte som delikat tilbehør til lækker is eller som en sød lille kage til eftermiddagskaffen.
Opskrift på marengs
Ca. 20 stk.
Det skal du bruge
4½ past. æggehvider
160 g sukker
110 g flormelis
Korn fra 1 stang vanilje
Sådan gør du
1. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk videre til hviderne er stive.
2. Sigt flormelissen i og pisk igen, til massen er helt stiv.
3. Rør vaniljekornene forsigtigt i, og fordel massen til marengs i klatter på bagepapir - det er nemmest med en spiseske.
4. Bag dine marengs ved 120 grader i ca. 1 time. Marengs skal bages ved så lav varme, da de ikke må tage farve.
5. Marengsene kan lægges sammen med flødeskum tilsat hakket chokolade. Eller du kan servere marengsene, som de er.
Tip!
Vil du gøre dine marengs lidt mere spændende at se på, kan du komme en smule frugtfarve i massen samtidig med vaniljekornene.
Hvis du ikke rør frugtfarven for meget ud i massen, får dine marengs et flot farvemønster.