Faktisk er det ganske fornuftigt at kunne smække en italiensk marengs sammen, for den indgår i et hav af kager: Eton mess, baked alaska, pavlova, som et sødt låg på toppen af sure citrontærter og ikke mindst de populære macarons.
Derudover bruges marengs også som hovedingrediensen i en vaskeægte dessertklassiker om sommeren. Det er naturligvis fuglereder, vi snakker om, hvor du kan fylde marengsbunden efter alle kunstens regler med jordbær, vaniljeis og flødeskum – så bliver det vist ikke meget bedre.
Har du rester tilovers i sprøjteposen, kan du med fordel forme små kyskager på bagepladen. De smager himmelsk og er en yndling blandt store såvel som små.
Marengs egner sig godt til et hyggeligt familieprojekt, der ikke tager hele dagen. Invitér ungerne med i køkkenet, og giv marengsen et legesygt udtryk, ved at farve massen med børnenes yndlingsfarver.
Anvend farvepasta frem for frugtfarve, så du ikke fortynder massen.