Mazarin med vaniljeskum og bær
9. maj 2014 - 7:18 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Bjørn Jakobsen
Mazarin med vaniljeskum og bær er den oplagte dessert, når du får gæster her til sommer. Mazarin er dejligt nem af lave, og du kan både bage bunden til din mazarin og lave vaniljeskum dagen før. Så skal du bare samle din mazarin inden servering.
Mazarin med vaniljeskum og bær
6 pers.
Tid: ca. 1 time
Det skal du bruge til mazarin med vaniljeskum og bær
250 g marcipan
100 g koldt smør, skåret i terninger
2 hele æg
3 spsk hvedemel
Smør og mandelflager til formen
50 g mørk chokolade
Vaniljeskum:
1½ dl piskefløde
200 g mascarpone
Korn fra 1 stang vanilje
4 spsk flormelis
Skal fra ½ økocitron
Pynt:
150 g jordbær
125 g hindbær
125 g blåbær
Sådan laver du mazarin med vaniljeskum og bær:
Riv marcipanen og rør den sammen med smør. Tilsæt æggene et af gangen. Pisk godt. Vend hvedemelet i dejen.
Smør en springform, diam. 20 cm, og drys den med mandelflager. Fordel dejen til din mazarin i formen, og bag bunden i 35 min. midt i en 175 grader varm ovn, til den er flot lysebrun.
Afkøl bunden helt, og pensl den med smeltet chokolade. Stil bunden til din mazarin koldt, så chokoladen sætter sig.
Pisk fløden og vend den forsigtigt med mascarpone, vaniljekorn, flormelis og citronskal. Stil cremen koldt, til den skal bruges.
Fordel cremen på bunden til din mazarin, og pynt den færdige mazarin med skivede jordbær samt hindbær og blåbær - eller hvad du har lyst til.
Server mazarin med vaniljeskum og bær sammen med en dejlig kop te eller en god kop kaffe.