Af: Tekst og foto fra bogen "Lykken er chokolade", Politikens forlag
Elsker du chokolade? Så er du til »Lykken er chokolade«, for her boltrer de to chokoladebloggere Anne au Chocolat (!) og Maja Ambeck Vase sig i alt det, et chokoladehjerte begærer. Her får du opskriften på mazarinkage med chokolade. Bogen er en personlig bog, hvor de to chokoladenørder skiftes til at komme med en opskrift – den viste er Annes.
8 personer
Mazarinkage
200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
120 g hvedemel
150 g mørk chokolade
Rund kageform, diam. 22 cm
Marcipan og chokolade går tit hånd i hånd i min verden. Jeg elsker nemlig at proppe en masse chokolade i min mazarinkage - og jeg bager den ofte.
Sådan laver du mazarinkage med chokolade
Riv marcipanen groft og pisk den sammen med sukker i en skål med en elpisker. Tilsæt smørret og pisk videre, til massen er jævn. Pisk derefter æggene i et ad gangen. Vend melet i.
Hak chokoladen fint og vend den til sidst i kagedejen.
Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft. For formen med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 35 min. Tjek den med en strikkepind. Hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagen færdig.
Vend kagen ud af formen og lad den køle helt af inden servering, gerne med en skefuld letpisket flødeskum til.