Cheesecake med blåbær
Foto: Betina Hastoft
En cheesecake med blåbær giver et flot snit, når du skærer den ud.
4-6 pers.
15 min. + køletid
60 g tørrede abrikoser
80 g makroner
50 g usaltede pistaciekerner
75 g smør
3 blade husblas
175 g hvide chokoladeknapper
175 g mascarpone
1 dl piskefløde
200 g blåbær + lidt til pynt
Sådan tilbereder du din cheesecake:
Hak abrikoser, makroner og pistaciekerner fint. Gem evt. ½ dl af blandingen til pynt. Tilsæt smør og vend det til en klistret masse.
Klip bagepapir til bunden af en springform med en diameter på 18 cm, læg det i bunden af formen og fordel massen ovenpå. Pres massen lidt sammen og kom den på køl.
Læg husblas i koldt vand i 5 min.
Smelt chokoladen over vandbad, tilsæt 2 spsk. fløde, tag husblassen op af vandet og smelt den forsigtigt i chokoladen.
Pisk mascarpone med resten af fløden og tilsæt chokoladeblandingen.
Kom blåbær i oven på makronmassen i formen og hæld chokoladecremen over. Kom kagen på køl i 5 timer.
Pynt evt. med knas og blåbær og nyd kagen afkølet.