Brød og bagværk
10. august 2017

Cheesecake med blåbær

En cheesecake kan varieres på mange måder. Her får du en appetitlig udgave med blåbær.
Af: Julie Hey
Cheesecake med blåbær

Foto: Betina Hastoft

En cheesecake med blåbær giver et flot snit, når du skærer den ud.

4-6 pers.
15 min. + køletid

60 g tørrede abrikoser
80 g makroner
50 g usaltede pistaciekerner
75 g smør
3 blade husblas
175 g hvide chokoladeknapper
175 g mascarpone
1 dl piskefløde
200 g blåbær + lidt til pynt

Sådan tilbereder du din cheesecake:

Hak abrikoser, makroner og pistaciekerner fint. Gem evt. ½ dl af blandingen til pynt. Tilsæt smør og vend det til en klistret masse.

Klip bagepapir til bunden af en springform med en diameter på 18 cm, læg det i bunden af formen og fordel massen ovenpå. Pres massen lidt sammen og kom den på køl.

Læg husblas i koldt vand i 5 min.

Smelt chokoladen over vandbad, tilsæt 2 spsk. fløde, tag husblassen op af vandet og smelt den forsigtigt i chokoladen.

Pisk mascarpone med resten af fløden og tilsæt chokoladeblandingen.

Kom blåbær i oven på makronmassen i formen og hæld chokoladecremen over. Kom kagen på køl i 5 timer.

Pynt evt. med knas og blåbær og nyd kagen afkølet.

Vil du ha' mere cheesecake? Så prøv denne med chokolade

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs mere om:

Læs også