Mad
14. december 2017

Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw

Krydrede frikadeller smager herligt og går fantastisk til frisk slaw. Her får du opskriften på julekrydrede frikadeller og fennikelslaw
Af: Emma Martiny
frikadeller

Foto: Nina Malling

TILBEHØR 500 g små kartofler
FENNIKELSLAW 2 fennikler ½ hvidkål 2 usprøjtede appelsiner 3 spsk. olivenolie saft af ½ citron 1 tsk. honning 1 tsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber 50 g mandler PRØV OGSÅ: Lakse-frikadeller med estragon

Opskrift - sådan laver du julekrydrede frikadeller og fennikelslaw

1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med løg, æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter. 2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 15 minutter, til de er møre. 3. FENNIKELSLAW: Rens og snit fennikler og hvidkål. Rør fintrevet appelsinskal sammen med olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber. Vend dressingen sammen med fennikel og hvidkål. Skær appelsinkødet i mindre stykker, og bland det i salaten. Rist og hak mandlerne, og drys dem over salaten. 4. Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med kogte kartofler og fennikelslaw.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta - Få opskriften her

Tirsdag: Andelår med ristet rosenkålssalat - Få opskriften her

Onsdag: Marokkansk grøntsagsgryde - Få opskriften her

Fredag: Kulmule med gnocchi og ristet blomkål - Få opskriften her

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.