En fiskeburger med dåsetun er både billig og nem at lave og smager som god restaurantmad. Her får du opskriften på tunburger med spidskålsslaw
4 personer
Tid i alt 25 min
DET SKAL DU BRUGE
2 dåser tun i olie eller vand
2 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og friskkværnet peber
3 forårsløg
smør og/eller olie til stegning
SPIDSKÅLSSLAW
1 spidskål
1 rødløg
1 æble
1½ dl skyr
2 spsk. god mayonnaise
3 spsk. æblecidereddike
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
1 håndfuld krydderurter, f.eks. dild, persille og/eller purløg
4 burgerboller
Opskrift - sådan laver du tunburger med spidskålsslaw
SPIDSKÅLSSLAW: Skyl og snit spidskål fint. Pil og skær rødløg i helt tynde skiver. Skyl og skær æblet i papirtynde både. Rør skyr, mayonnaise, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen. Vend det hele sammen i en skål.
Afdryp olie eller vand fra tunen. Rør tun, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Rens og skær forårsløgene i tynde skiver, og rør dem i farsen. Form 4 store bøffer, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne.
SERVERING: Hak krydderurterne fint. Lun burgerbollerne, og saml burgerne med spidskålsslaw, tunbøffer og krydderurter.
TIP: Du kan også røre en fars af fersk laksefilet skåret i tern og blandet med krydderurter, citronsaft, salt og peber.