Granolatærte med bær og mascarponecreme
Desserter

Granolatærte med bær og mascarponecreme

10. juli 2019(Opdateret 10.07.19)
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Nem og sprød tærtebund med granola penslet med mørk chokolade. Top den med en sød og luftig mascarponecreme og masser af blandede sommerbær. Her får du opskriften på granolatærte med bær og mascarponecreme
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 dl mandler
  • ½ vaniljestang
  • 1 dl græskarkerner
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 1 knsp. salt
  • 50 g smør
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 200 g mørk chokolade

MASCARPONECREME

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. ahornsirup
  • ½ vaniljestang

TIL SERVERING

  • 100 g ribs
  • 100 g blåbær
  • 100 g hindbær
  • 100 g brombær
  • 200 g jordbær

Opskrift - sådan laver du granolatærte med bær og mascarponecreme

1. Tænd ovnen på 150° varmluft. Hak mandlerne groft, og skrab kornene ud af vaniljestangen. Bland mandler og vaniljekorn med græskarkerner, fine og grove havregryn og salt i en skål. Smelt smør, og vend det i blandingen sammen med ahornsirup. Smør en tærteform, og pres granola-blandingen ned i formen, så den danner en bund. Brug et decilitermål af stål el.lign. til at presse granolaen tæt sammen. Bag tærtebunden i ovnen i 30 minutter, til den er gylden og sprød. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl tærtebunden med chokolade. 2. Lad tærtebunden køle helt af, så chokoladen stivner. 3. MASCARPONECREME: Pisk mascarpone, fløde, ahornsirup og vaniljekorn sammen i en skål, så du får en luftig creme. Fyld cremen i tærtebunden, og top med bær.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også