Denne smukke, grove kålsalat toppes med andebryst, der er glaseret med appelsin, honning og soja for en ekstra god smag. Her får du opskriften på kålsalat med appelsinglaseret andebryst.
50 min4 personer
Kålsalat
¼ frisk rødkål
150 g frisk grønkål
3 spsk. Olivenolie
½ citron
1 tsk. Honning
1 tsk. Dijonsennep
Salt og peber
4 store gulerødder
1 lille rødløg
10 tørrede figner
1 dl saltede mandler
Appelsinglaseret andebryst:
2 spsk. Honning
2 spsk. Sojasauce
1 usprøjtet appelsin
2 andebrystfileter
Smør til stegning
Salt og peber
Kålsalat med appelsinglaseret andebryst
Appelsinglaseret andebryst: Tænd ovnen på 200°. Bland honning, sojasauce, appelsinsaft og fintrevet appelsinskal i en lille kasserolle. Bring væsken i kog, og lad den simre i 5 minutter, til den begynder at tykne.
Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg andebrysterne på skindsiden i smør på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til skindet er sprødt. Vend dem, og tag panden af varmen.
Fordel appelsinglaseringen over skindet, og sæt panden i ovnen i 10 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter, inden det skæres i skiver.
Kålsalat: Snit rødkål helt fint. Skyl grønkål, og hak den fint. Rør olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen, og hæld dressingen over de 2 slags kål. Massér dressingen ind i kålen med fingrene.
Skræl gulerødderne, og skær dem i papirstynde skiver. Pil rødløg, og skær det i papirstynde både. Skær de tørrede figner i skiver, og hak mandlerne groft. Bland det hele i en stor skål, og anret salaten på et serveringsfad. Fordel skiver af appelsinglaseret andelår over, og servér.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.