Rabarber smager bedst og har den flotteste farve tidligt på sæsonen, så tøv ikke for længe med at bage denne skønne rabarbertærte!
1 t og 0 min6 personer
Rabarbertærte
175 g blødt smør
175 g hvedemel
100 g sukker
Korn af ½ vaniljestang
1½ dl havregryn
1 tærteform med løs bund, 22 cm i diameter
Smør til formen
Fyld
3 æg
2½ dl cremefraiche 18 %
100 g sukker
100 g marcipan
300 g rabarber
3 spsk. rørsukker
50 g kokosmel
Opskrift - sådan laver du rabarbertærte med kokos og marcipan
Tænd ovnen på 175°. Ælt smør sammen med mel, sukker, vaniljekorn og havregryn. Tryk dejen ud i en smurt tærteform.
Fyld: Pisk æg, cremefraiche og sukker sammen med en gaffel. Skær marcipanen i små tern, og rør den i. Fordel blandingen oven på tærtebunden. Rens rabarberne, og skær dem i 2 cm lange stykker. Fordel dem oven på tærten, og drys med rørsukker og kokos. Bag tærten i ovnen i ca. 1 time. Servér evt. rabarbertærte med cremefraiche til.