Fire gode grunde til at fortsætte med at spise chokolade ... hver dag
Foto: Pascal Saez/AP/Ritzau Scanpix, Unsplash
Får du også en mums-følelse i hele kroppen, når du spiser chokolade?
Chokolade er lækkert, hvad enten det kommer i en mørk, hvid eller mælket variant.
Og det er ikke kun en følelse af velsmag, du bliver fyldt med, når du får den søde spise indenbords.
Chokolade har nemlig en række gavnlige effekter, siger læge Jerk W. Langer.
Han forklarer her, hvilke ting der sker i kroppen, når vi spiser chokolade.
Det sker der i din krop, når du spiser chokolade
Chokolade sænker blodtrykket
Mørk chokolade sænker blodtrykket ifølge en analyse af 15 kliniske afprøvninger.
Flavonoiderne i mørk chokolade får cellerne på indersiden af de små blodkar til at danne signalstoffet nitrogenoxid, der åbner blodkarrene, så blodet lettere strømmer igennem.
"Er mørk chokolade sundt?"
Det er sikkert et udsagn, du er stødt på flere gange.
Chokolade er lækkert, og hvis du spiser det, der har et kakaoindhold på over 70 %, er det også ret sundt.
Kakaoindholdet bør være 70 % eller højere for at sikre nok flavonoider. Mørk chokolade giver dig også blodtryksænkende kalium og magnesium.
Hos mennesker med normalt blodtryk falder blodtrykket ikke yderligere.
Dit syn forbedres, når du spiser chokolade
Du ser bedre, to timer efter at du har spist mørk chokolade. Forskere gav 30 personer en bar på 45 gram enten mørk eller lys chokolade og testede så synet to timer senere.
Både synsstyrken og evnen til at læse bogstaver af forskellig størrelse og kontrast var forbedret efter indtagelse af mørk chokolade, men ikke den lyse.
Formentlig fordi blodets strømning gennem øjet styrkes, beretter fagtidsskriftet JAMA Ophthalmology. Hvor længe virkningen holder sig, vides ikke, men du kan da selv teste det.
Chokolade kan udløse migræne
Chokolade kan hos nogle udløse migræne, selv om det heldigvis er ret sjældent. Formentlig fordi flavonoiderne udvider hjernens blodkar.
Så tænker du måske også klarere, og da koffein omvendt dæmper hovedpine, går de fleste heldigvis fri.
Hukommelsen forbedres, når du spiser chokolade
Kakaobønner forbedrer hukommelsen, viser en afprøvning på ældre mennesker, der i otte uger fik drikke med forskellig mængde flavonoider, som er de aktive chokoladestoffer.
Svært ved at komme ud af sengen? Måske er du bare et B-menneske
Dem, der fik flest flavonoider, scorede bedst i hukommelsestests, skriver fagtidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition.