Pæretærte med karamelsauce og kanelskum
Desserter

Små pæretærter med karamelsauce og kanelskum

14. februar 2022(Opdateret 14.02.22)
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Små lækre kager der kan tilberedes i god tid, så de blot skal lægges sammen lige inden servering
4 personer

Det skal du bruge

  • 1 rulle butterdej
  • 180 g sukker
  • 100 g smør
  • 3 pærer
  • 4 små tærteforme (8 cm i diameter)

Karamelsauce

  • 100 g sukker
  • 2½ dl piskefløde

Kanelskum

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 spsk. kanel

Sådan laver du små pæretærter med karamelsauce og kanelskum

  1. Skær butterdejen ud i 4 kvadrater.
  2. Smelt sukkeret på en pande ved svag varme. Tilsæt smør, når sukkeret er gyldent.
  3. Tag panden fra varmen, og rør godt. Hæld den varme karamelmasse i de let smurte forme.
  4. Skræl pærerne; fjern kernerne, og skær dem i både. Læg dem oven på karamelmassen. Læg butterdejen ovenpå, og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt.
  5. Bag kagerne i en 210° varm ovn i 13-15 minutter, til butterdejen hæver op og bliver gylden.
  6. Karamelsauce: Smelt sukkeret i en gryde. Tilsæt fløde, og rør godt.
  7. Kanelskum: Pisk fløden til skum. Drys lidt kanel ovenpå.
  8. Servering: Læg en skefuld karamelsauce på hver tallerken. Vend pæretærterne ud af formene med bunden opad oven på karamelsaucen. Servér med en stor skefuld kanelflødeskum.

Se flere opskrifter på tærte her.

Inspiration til andre desserter med pære

Læs også