1. Bland mel, sukker, æggeblommer, smør, fintrevet citronskal og salt i en food processor, til dejen samler sig til en kugle. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl et par timer.
2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen, så dejen dækker formens bund og indvendige kanter. Prik huller i dejen med en gaffel, og bag tærtebunden i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter. Lad den køle helt af.
3. Citroncreme: Smelt smørret ved lav varme. Tilsæt æg, sukker, flormelis, fintrevet citronskal og citronsaft, mens du pisker konstant.
4. Bring cremen i kog under vedvarende piskning, til den begynder at tykne. Hæld cremen i en kold skål, og fortsæt med at piske, til den er helt afkølet. Fordel den kolde creme oven på den kolde tærtebund, og pynt med hindbær og et drys sigtet flormelis.
Læs mere om: