Tidligt tirsdag morgen nåede Emma toppen af Mount Everest
Foto: Emma Østergaard, Jakob Urth / Urth-Adventures
Da 26-årige Emma Østergaard for et par måneder siden tog afsted mod Nepal, var målet klart: Hun ville stå på toppen af verdens tag og skrive sig direkte ind i historiebøgerne som den yngste danske kvinde nogensinde til at gøre det.
Tidligt tirsdag morgen den 23. maj nåede hun så sit mål, da hun klatrede de sidste meter til toppen af Mount Everest.
Det skriver DinAvis Aarhus.
Hun er dermed den 20. dansker og den tredje kvinde, der har besteget bjerget, som ligger 8848 meter over havets overflade. Men med sine 26 år altså den yngste danske kvinde nogensinde.
Under turen har Emma Østergaard løbende givet opdateringer om sin rejse via sociale medier.
Bestigningen er en del af Emma Østergaards projekt ”Emmas Everest”, som udover at bestige bjerget også er et “girlpower-projekt” om at følge sine drømme.
- Det er jo meget udansk at være bjergbestiger og så også at være ung kvinde i en mandsdomineret verden. Så jeg synes, det er fedt at gå lidt forrest her. Der er rigtig mange, der er super dygtige klatrere, men der er ikke så mange af os helt unge kvinder i de helt høje bjerge, et interview med femina update i marts.
Udover de seneste to og en halv måneder i Nepal har Emma brugt tre år på at forberede sig til turen.
Blandt andet ved at finde sponsorere og samarbejdspartnere til den over 600.000 kroner dyre tur.
Derudover har hun sammen med sin guide, Jakob Urth, som også var med hende på Mount Everest, været på syv forskellige ekspeditioner på nogle af de højeste bjerge i verden som en del af sin træning og sine forberedelser.
For det er ikke ufarligt at bestige Mount Everest. Flere end 300 mennesker har mistet livet i forsøget ud af de i alt 6.338 mennesker, som på verdensplan havde besteget bjerget i januar 2023.
Derfor har Emma også taget sin træning seriøst.
– Jeg går jo ikke op på de her høje bjerge med hovedet under armen. Hvis jeg startede ud på de her bjerge, så havde det været uforsvarligt, både for mig og folk omkring mig. Men det er grunden til, at jeg har øvet mig på de andre bjerge. Jeg startede i de små og har bygget mere og mere på undervejs, så jeg ved, hvad jeg laver, sagde hun til femina update inden afrejse.
I interviewet fortalte Emma blandt andet om, hvad der driver hende i bjergbestigningen.
– Det er en passion, og det har hjulpet mig at tænke, at alle de her magiske momenter, og det at være i bjergene, og den kærlighed, man har til bjerget, til lykken, man mærker, når man udfører sin bjergbestigning. Det er det, jeg holder fast i. Det er det, der driver mig.
Du kan høre mere om Emmas girlpower-projekt i dette afsnit af podcasten femina update, hvor Emma delte sine tanker, inden hun tog afsted.