Bagt kyllingebryst i pergament
Foto: Anders Schønnemann
Saltede kapers, som jeg foreslår, er mere sprøde og intense i smagen end de almindelige og virkelig værd at prøve. De fås i supermarkeder, men husk endelig, at de skal udblødes før brug!
2 personer)
pergament- eller bagepapir
2 kyllingebrystfileter
lidt salt og kværnet peber
lidt frisk timian
eller rosmarin
saft og skal af 1 økocitron
1 bakke små cherry-
eller blommetomater,
250-300 g
1-2 spsk. saltede
eller alm. små kapers
2 spsk. små sorte oliven
(med eller uden sten)
1-2 spsk. olivenolie
TILBEHØR:
frisk pasta med fintsnittede forårsløg
Hvis du bruger saltede kapers, skal de udblødes i ½-1 time i koldt vand før brug.
Gør to pakker klar af pergament- eller bagepapir. Læg et stykke kylling i hver. Drys med salt, peber, lidt timian eller rosmarinkviste og fintrevet citronskal. Dryp saften over. Drys med kapers og oliven, og læg halve små tomater rundt omkring. Dryp til sidst med olien. Luk pakkerne godt, både i enderne og foroven. Brug evt. små clips. Læg pakkerne i et fad, og sæt dem på næstnederste rille i en 200° varm ovn. Giv dem ca. 20 minutter. Kog imens en portion frisk pasta, lad den dryppe af, og vend med fintsnittet forårsløg og lidt olivenolie. Åbn forsigtigt pakkerne, og vip indholdet over på tallerkenen, eller servér kyllingen i pakkerne.
RELEVANTE LINKS