Hvis det er svært at få plads til fisk på menuen, er denne lakseburger lige sagen. Her får du opskriften på burger med laksebøffer
4 personer
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
500 g laksefilet uden skind
3 forårsløg
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning
Dildcreme
skal og saft af ½ usprøjtet citron
200 g flødeost naturel
1 dl yoghurt naturel
1 bundt dild
salt og friskkværnet peber
Til servering
2 modne avocadoer
1 salathoved
4-8 burgerboller
Burger med laksebøffer
Laksebøffer: Hak laksefileten i en foodprocessor, så du får en grov fiskefars. Hæld farsen i en skål.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rør forårsløg, æg, havregryn, salt og peber i laksefarsen.
Form 4 bøffer af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande.
Dildcreme: Riv citronskallen fint, og pres saften. Blend alle ingredienserne til dildcremen sammen ved hjælp af en stavblender eller foodprocessor. Smag til med salt og peber.
Severing: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og pluk salaten.
Lun burgerbollerne. Smør bollerne med dildcreme, og fyld dem med laksebøf, avocado og salat.
TIP: Ovnstegte kartoffelfritter går godt til burgeren