Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Desserter
Tiramisu med friske figner
4. december 2023
Af:
Emma Martiny
Lag på lag af cremet lækkerhed og intens kaffesmag. Tiramisu har det hele!
6 personer
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
1 dl stærk, friskbrygget kaffe (kold)
½ dl Amaretto
2 spsk. kakaopulver
25 ladyfingers
Mascarponecreme
3 æg
½ dl ahornsirup
500 g mascarpone
1 sprøjtepose med stor, rund tylle
Servering
3 friske figner
Sådan laver du tiramisu med friske figner
Mascarponecreme:
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive med elpisker i en skål.
Pisk æggeblommer og ahornsirup sammen med elpiskeren i en anden skål, til du får en luftig og næsten hvid masse.
Rør mascarpone i æggeblommemassen med en ske, og vend til sidst de piskede hvider i, så du får en jævn og luftig creme. Fyld cremen i en sprøjtepose.
Bland kold kaffe og amaretto i en skål.
Dæk bunden i 6 glas med mascarponecreme fra sprøjteposen. Drys med lidt sigtet kakaopulver.
Del hver ladyfinger i 2, og dyp dem, 1 ad gangen, i kaffeblandingen. Læg 1 lag ladyfingers oven på cremen i glasset.
Læg endnu 1 lag mascarponecreme i glassene, og fortsæt med at lave lag i denne rækkefølge, til glassene er fyldte.
Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 6 timer.
Servering:
Pynt desserterne med skiver af friske figner inden servering.
Inspiration til andre desserter i glas
Se også
Desserter
Hjemmelavet is: Hindbærsorbet
Se også
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Se også
Desserter
Desserter i glas: 6 nemme og smagfulde opskrifter
Læs mere om:
tiramisu
|
Opskrifter på kage
|
italiensk
|
figner
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Hjemmelavet is med jordbær og hyldeblomst
Læs også