En italiensk klassiker, der med sin søde og syrlige kombination, passer perfekt til enhver anledning!
Tid i alt 20 min
Det skal du bruge
3 blade husblas
1 vaniljestang
6 dl piskefløde
80 g sukker
Bærcoulis
2 blade husblas
250 g blandede bær, evt. frost
3 spsk sukker
2 spsk citronsaft
Pynt
150 g friske bær, evt. blåbær, hindbær, brombær
Sådan laver du panna cotta i glas med bærcoulis
Læg 3 blade husblas i koldt vand.
Halvér vaniljestangen og skrab kernerne ud.
Kog fløden op med 80 g sukker, vaniljekorn og -bælg. Lad det koge i et par min. under omrøring.
Tag gryden af varmen, pres husblassen for væde og smelt bladene i den varme fløde under omrøring.
Lad flødeblandingen køle af på køkkenbordet og fordel cremen i 4 glas.
Sæt dem i køleskabet i 4-6 timer, så de stivner.
Bærcoulis: Læg 2 blade husblas i koldt vand.
Tø bærrene op og kog dem med 3 spsk sukker og 2 spsk citronsaft i 5 min.
Pres blandingen igennem en sigte, så saften opsamles i en skål. Gem evt. bærrene til senere.
Pres husblassen for væde og smelt den i den varme bærsaft under omrøring.
Lad det køle af på køkkenbordet i ca. 30 min., inden saften hældes over den stivnede panna cotta.
Pynt: Pynt med friske bær og sæt glassene tilbage på køl i 3 timer, så coulisen med de friske bær stivner - det tager et par timer. Kom dem i en kold køletaske og tag dem med ud på picnic.