Ugens mesterbager i ”Den store bagedyst” blev 22-årige Louise, der sluttede programmet af med at kreere kagen ”En tur i skoven”. Her får du opskriften på den lækre kage med smørcreme og lime
Sandkage
250 g. sukker
250 g. smør
300 g. æg
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
Revet limeskal fra to lime
Smørcreme
400 g. flormelis
250 g. smør
3 spsk. lun mælk
Lidt limesaft
Chokoladeblade
200 g. mørk chokolade
200 g. lys chokolade
200 g. hvid chokolade
Pynt
Overtræks marcipan
Pastafarve grøn og brun
Fremgangsmåde
Opskriften skal ganges med to, da der skal bruges to bunde, som skal bages i to springforme (22 cm. i diameter).
Sandkage
Smør og æg skal være stuetempereret.
Smør og sukker piskes sammen, og æggene tilsættes et af gangen.
Tilsæt de tørre ingredienser.
Til slut kommes limeskallen i.
Bages ved 175 grader i 45-50 min.
Smørcreme
Pisk det stuetemperererede smør og flormelis sammen, og tilsæt mælk.
Pisk indtil du har en let og luftig masse.
Smag til med limesaft.
Chokoladeblade
Chokoladen temperes og smørres på bagsiden af bladene med en pensel.
Når de har sat sig, kan man trække bladene stille og roligt af.
Opbygning af kagen
Begge bunde bages og køles af.
Derefter tager man nederste bund og stikker et hul på 2 cm. hele vejen igennem, og tager det kage ud og farver det med brun pasta farve, og propper det ned i hullet igen. Så har du lavet stammen på træet.
Den næste bund skærer du midt over og graver et rundt hul i midten til trækronen. Du gør det samme på begge bunde. Alt det kage du graver ud, skal farves med grøn pastafrave, og udfylde udhulningen igen.
Når du har gjort det, skal du lægge dem sammen, og placere bundene med trækronen ovenpå bunden med stammen.
Nu kan du smøre kagen op med smørcreme, og stille den på køl, mens du ruller din marcipan ud.
Nu er det tid til at overtrække kagen og pynte med bladene og div.