Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Citronsorbet
18. juni 2015
(Opdateret 18.06.15)
Af:
Louise Dandanell Ørsted
En iskold dessert serveret på smukkeste vis - i citronskaller
Ingredienser
200 g sukker
2 dl vand
1½ dl citronsaft – ca. 2 citroner
1 æggehvide
Lidt revet skal af økocitron til pynt
Fremgangsmåde:
Varm sukker og vand op i en lille gryde, til sukkeret smelter. Afkøl sukkerlagen helt.
Halver citronerne og pres dem. Vær omhyggelig med skallerne, hvis du vil servere sorbeterne i dem
Pisk æggehviden stiv
Bland citronsaft og sukkerlage sammen og hæld det i en ismaskine sammen med æggehviden. Kør, til isen er frossen
Fordel iscremen i de halverede citronskaller og resten i en fryseegnet beholder.
Frys dem, til de skal serveres – evt. pyntet med lidt revet citronskal.
Få flere opskrifter på is her.
Læs mere om:
Opskrifter på is
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også